13 Temmuz 2014 Pazar


TÜRLÜ





 MALZEMELERİ:

- 5 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 2 adet patates
- 250 gram taze fasulye
- 2 adet çarliston biber
- 1adet kırmızı biber
- 2 adet orta boy soğan
- 5,6 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 2 kaşık biber salçası
- 2 adet arnavut biberi
- 250 gram kıyma
- 1,5 su bardağı su


YAPILIŞI:

Bir tencerede bir adet soğanla, kıymayı kavuralım.Türlüyü yapacağımız kabın içine önce alaca soyduğumuz ve iki parmak genişliğinde verev olarak kestiğimiz patlıcanları , üstüne tırtıklı bıçakla kabuklarını soyduğumuz yine iki parmak kalınlığında kestiğimiz kabakları , onun üstüne ayıkladığımız taze faasulyeleri , onun üstünede küp,küp doğradığımız biberi, domatesi ve soğanı ekleyelim. Bunların üstüne dörde böldüğümüz patatesleri, arnavut biberlerini,,kavurduğumuz kıymayı ve sulandırarak açtığımız salçayı ilave edip, göz kararı tuzu da ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim .(Tencerede pişirilen yemeklerde süre veremiyorum çünkü ben bütün yemeklerimi buda dahil olmak üzere düdüklüde yapıyorum 15 ile 20 dakika da.




DİPNOT: Soyduğunuz patlıcanın saplarını atmayın yaptığınız türlünün içine koyun çok lezzetli oluyor ama dikkat edin sert sapı tam orta kısmında yer alıyor onu çıkartmanız gerekiyor. Daha iyi anlayabilmeniz için yukarıda gördüğünüz resmi çektim inşallah anlatabilmişimdir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder