10 Temmuz 2014 Perşembe


KAYISI TOPLARI:   





MALZEMELERİ:

- 250 gram kuru kayısı
- 1 paket hindistan cevizi
- 1 su bardağı badem (taze badem yoksa kuru bademi ılık suda bekletip kabuklarını soyalım)
- su

YAPILIŞI:

Kayısının yarısını su ile haşlıyalım, yarısınıda küp, küp doğruyalım. Bunları bir tencereye alalım içine rondodan geçirdiğimiz kabukları soyulmuş bademleri ve hindistan cevizini koyup karıştıralım , elimizde yuvarlak toplar yapalım ve fırın tepsisine alalım önceden 170 derecede ısıttığımız fırında rengi koyulaşana kadar bırakalım (dikkat edelim yanmasın )

Dip not :  İçine istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz (  fındık,ceviz,kuru üzüm ) çok tatlı seviyorsanız pudra şekeride ilave edebilirsiniz. Ben kayısının doğal tadını sevdiğim için pudra şekeri koymuyorum, un da kullanmıyorum fakat kıvamı tutturmakta zorlanırsanız, yarım su bardagı kadar un katabilirsiniz, çok katı olmamasına dikkat edin...

Şekersiz,yağsız,(unsuz) çok hafif ve çok kolay....   :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder