8 Temmuz 2014 Salı

 CHURROS- (ÇITIR HAMUR TATLISI)  






                                              
Kanada'da iken, kızımın Meksikalı bir arkadaşı sayesinde ögrendiğimiz tatlıyı sizlerle paylaşacağım...

MALZEMELERİ :

- 3 Adet yumurta
- (1/2) yarım su bardağı tereyağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 cay kaşığı (silme) tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- pudra şekeri ( üstüne serpmek için)

YAPILIŞI :

Bir tencerede tereyağını erittikten sonra üzerine suyunu,şekerini,tuzunu ve ununu koyup orta ateşte pişirelim, un toplanıncaya ve katılaşıncaya kadar... Toplanan hamuru ocaktan alalım, hamurun uzerine yumurtaları tek tek ekleyerek hızlı bir şekilde karıştıralım. (Yumurtaların pişmemesi için, yumurtaları hamura tek tek ilave edip hızlı bir sekilde karıştıralım) Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz... Bu hamuru; krema sıkma torbasına alıp, istedğimiz şekilde (boyda) sıkıp, derin bir tencerenin içine koyduğumuz ay çiçek yağında ve kızgın ateşte kızartalım... Altın rengine donüşen hamurları kevgir yardımıyla peçetenin üzerine alalım. (Yağın içerisinde devamlı hamurları çevirelim ki her tarafı aynı renk olsun ve kızarsın)

Kızarttığımız bütün hamurların üzerine pudra şekerini bolca serpelim, ve isteğe göre yanında çikolata sosu veya evde olan herhangi bir reçel ile servis edelim..
                                                                                              Afiyet Olsun

(Dip not ; aslında bu tatlı şerbetsiz tulumba tatlısını andırıyor.. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder