7 Temmuz 2014 Pazartesi

Kabak Kalyesi


KABAK KALYESİ

MALZEMELERİ:

-1 kg yeşil kabak
-250 gram kıyma
-1 adet orta boy soğan
-4,5 diş sarımsak
-1 adet kırmızı biber
-yarım fincan pirinç
-karabiber
-yarım su bardağı su (kabak fazla su kaldırmıyor)
-5,6 sap dereotu

YAPILIŞI:

Kabakları tırtıklı bıçakla yada dolma yaparken içini oyduğumuz bir tarafı düz bir tarafı tırtıklı aparatla soyarız
iki parmak eninde verev olarak keseriz, bunları pişireceğimiz kaba koyar üstüne bir çay kaşığının ucuyla aldığımız toz karabiberi döker ve bütün kabakları karıştırırız (karabiber kabağa çok yakışıyor ayrıcada tuza gerek kalmıyor).Başka bir tarafta kıymayı soğanla kavururuz (ben kıymalı yemeklerde yağ kullanmıyorum
kapak kapatıyorum kendi suyu ile kavuruyorum) ve bu karışımı kabakların üstüne dökeriz, ardından ince doğradığımız kırmızı biberi,sarımsağı ,pirinci vede suyunu ilave edip pişirmeye bırakırız fazla yumuşamadan
ocaktan alıp enson dereotunu doğrarız.

İçinde yağ ve tuz olmayan çok hafif bir yemektir denemenizi tavsiye ederim
Dip not: vejeteryan olanlar kabakları yine karabiberle karıştırıp kıyma yerine iki orta boy soğan doğrayıp
diğer malzemeleri karıştırıp pişirsinler harika oluyor    
                                                                                 Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder