19 Temmuz 2014 Cumartesi


CANDAN USULÜ MARSHMALLOWLU MOZAİK PASTA








Ben buna benzer bir pasta yemiştim Canada'da. Orada yemiş olduğum pastanın adı '' rocky road bar '' dı çok hoşuma gitmişti. Döndükten sonra kendime göre denedim. Tam tamına orada yediğime benzemesede gayet güzel oldu. Biz çok beğendik, sizde vereceğim tarife göre yapın bakalım beğenecek misiniz?


 MALZEMELERİ:

 - 300 gr' lık % 70 'i  dark çikolata
 - 250 gr cici bebe veya eti burçak bisküvi 
 - 1 su bardağı fındık ( sadece ortadan ikiye ayırın )
 - 2 su bardağı süt
 - 3 çorba kaşığı  maple syrup ( bunu bulamazsanız bal veya mısır şurubu koyabilirsiniz )


YAPILIŞI:

Çikolataları benmari usulü eritiyoruz ( bir tencereye su koyuyoruz su koyduğumuz tencerenin içinede daha ufak çukurca bir kap oturtuyoruz ve bu çukur kabın içine çikolataları koyup altından kaynayan suyla erimesini bekliyoruz ) Burada dikkat etmemiz gereken şey altta kaynayan suyun üstteki çikolatalı kabın içine girmemesi. Çikolataların ıslanmaması . İçinde çikolata olan ve eriyen bu kaseyi  suyun içinden çıkartıp bunun içine sütü ve maple syrupu koyup çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Başka bir yerde hazırladığımız derin bir kabın içine elimizle ufaladığımız bisküvileri , marshmallowları ( büyükse ortadan kesin, küçük ise olduğu gibi koyun ) ve fındık ilave edip bunların üstüne de çikolatalı karışımı döküp iyice karıştırıyoruz. Dikdörtgen bir borcama spatula ile güzelce yayıyoruz ve  bir gece dolapta bekletip bir sonraki gün servis yapıyoruz...
          
                                                                                                         Afiyet Olsun

                                             
                                       'Ben bunu buradan bulup, aldım, sizde bulabilirsiniz.'

2 yorum:

  1. This looks like a killer. One bite and you die and go to heaven!
    Google Translated:
    Bu bir katil gibi görünüyor. Bir ısırık ve ölmek ve cennete gidin!

    YanıtlaSil
  2. hahaha :) so lets die happily and go to heaven together :)

    YanıtlaSil