13 Temmuz 2014 Pazar


BAMYA








MALZEMELERİ:

-  1 kilo bamya
-  250 gram kıyma
-  1 orta boy kırmızı biber
-  2 orta boy soğan
-  5,6 diş sarımsak
-  2 adet orta boy domates
-  2 çorba kaşığı biber salçası
-  2 su bardağı su
-  2 adet arnavut biberi (arzuya bağlı acı sevenler için)


YAPILIŞI:

Yıkayıp ayıkladığımız bamyaları pişireceğimiz tencerenin içine koyuyoruz. Üstüne küp,küp doğradığımız soğanı, domatesi, kırmızı biberi ilave ediyoruz. Başka bir kapta kavurduğumuz kıymayı ve sulandırdığımız salçayı, bu karışımın en üstüne döküp tenceremizin kapağını kapatıyoruz .Bamyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Dikkat edelim bamyalar mama olmasın.


DİPNOT: Bamyaların sümüklenmemesi için ayıklamadan önce yıkayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder