10 Temmuz 2014 Perşembe


PATLICAN BÖREĞİ  










MALZEMELERİ:

- 5 tane patlıcan
- 4 adet yumurta
- 1 kaşık dolusu un
- yarım demetten az maydanoz
-250 gram kıyma
-1 adet orta boy soğan
- tuz
-karabiber


YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyalım ortadan ikiye bölelim  bir parmak kalınlığında dilimliyelim sonra tuzlu suda bekletelim ( iç malzemesini hazırlayana kadar ) soğanı ve kıymayı şöyle bir döndürelim , çok kavrulmasın sulu kalsın çünkü fırına girecek.Bu malzemenin içine yumurtaları kırıp iyice kıymayı yedirelim ardından unu, maydanozu,tuzu (ben çok tuz kullanmamaya çalışıyorum ,baharatlarla tatlandırıyorum ) ve karabiberi ilave edip iyice karıştıralım.Fırına girebilecek herhangi bir kabın içine tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları( suyunu süzüp )tek,tek dizelim üstüne yapmış olduğumuz karışımı güzelce döşüyelim. Bu şekilde iki veya üç kat yapalım en üste kalan malzemeyi koyup yumurta sarısını sürelim ve daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim.                            
                                                                                         Afiyet Olsun

Yaptığımız bu tariftede yağ yok çünkü kıyma kullandık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder