16 Temmuz 2014 Çarşamba

DENİZ BÖRÜLCESİ (mezelik)








MALZEMELERİ : 

- 4 demet deniz börülcesi
- 6,7 diş sarımsak
- 2,3 çorba kaşığı sirke
- 4  çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 adet limon
- su


YAPILIŞI:

Bir tencerenin içine 3/4'ü kadar su dolduruyoruz. (makarna haşlar gibi ) Kaynayan suyumuzun içine kök kısımlarını kesip yıkadığımız deniz börülcelerini koyuyoruz,üzerine çok az sirke gezdiriyoruz ve rengi değişip yumuşayana kadar haşlıyoruz. Başka bir kapta rendelediğimiz sarımsağı,sirkeyi, limonu ve zeytinyağını bir güzel çırparak karıştırıyoruz. Haşlanmış olan deniz börülcelerini kevgirden geçiriyoruz, soğuk suyla yıkıyoruz ve ucundan tutup aşağıya kadar elimizle sıyırıyoruz ,böylelikle ortasında bulunan sert sap çıkmış oluyor ve bu sıyırdığımız deniz börülcelerinin üzerine karıştırdığımız sosu ılıkken ekliyoruz ki sosu iyice içine çeksin.




                                                  'Sıyrıldıktan sonra geride kalan saplar'



 Dipnot : Deniz börülcesinin yapılışı çok kolaydır sadece haşlandıktan sonra sıyırması baya bir el oyalar. Daha önceden yaptıysanız el melekesi kazanmışsınızdır, daha hızlı yaparsınız. Sakın tuz koymayın çünkü deniz börülcesi kendi bünyesinde tuz barındıran bir bitkidir. İster meze isterseniz de salata şeklinde tüketebilirsiniz...


3 yorum:

  1. Ellerine sağlık sevgili arkadaşım, çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fundacım beni takip etmeye devam edin:)

      Sil
  2. This looks very good, but I don't think they have that deniz börülcesi.

    YanıtlaSil