8 Temmuz 2014 Salı


KARNIYARIK  (CANDAN USULÜ)

MALZEMELERİ:

- 6 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 ortaboy soğan
- 4,5 diş sarımsak
- 1 adet ortaboy domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- 6,7 dal maydanoz
- pul biber
- tuz 
- su

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyuyoruz çok az tuzla ovuyoruz bütün olarak düdüklüye veya tencereye koyup 10,15 dakika haşlıyoruz (fazla yumuşamadan) kıvamında haşlanan patlıcanları dikdörtgen bir borcama bütün olarak 
uzun, uzun koyuyoruz.Daha sonra ortalarından bıçak veya kaşık yardımıyla kesip açıyoruz.Başka bir kapta
soğanı kıymayla kavurup içine küp doğradığımız biberleri,domatesi,sarımsağı, tuzu ve maydanozu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz (bu yemeye'de yağ kullanmıyoruz çünkü kıyma var ) ortalarını kestiğimiz patlıcanların içlerine dolduruyoruz ve en son çok az su koyup fırına veriyoruz 10,15 dakika fırında tıkırdayana kadar pişiriyoruz .Fırından çıkardığımız karnıyarıkların üstüne biraz pul biber, biraz maydanozla süslüyoruz.
                                                                                         
                                                                                                       Afiyet olsun
Dip not: ( Ben uzun zamandan beri bu yemeyi yaparken patlıcanları yağda kızartmıyorum , bu şekliyle çok daha hafif oluyor tavsiye ederim deneyin)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder