15 Temmuz 2014 Salı


 TAVUKLU NOHUT YEMEĞİ:








 MALZEMELERİ:

- Yarım kilo nohut
- 250 gram tavuk (göğüs)
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 orta boy soğan
- 4,5 diş sarımsak
- 2 tane küçük arnavut biberi
- Su


YAPILIŞI:


Nohutları bir kaba alırız ,üstüne çıkacak kadar su koyar, geceden ıslatırız. Ertesi gün beklettiğimiz nohutların suyunu süzeriz ve başka bir kaba alıp nohutların üstünü çıkacak kadar su koyar 15 dakika haşlarız, haşladığımız nohutların kabuklarını soyarız. Temizleyip hazırladığımız nohutları tencereye alıp üstüne küp,küp, doğradığımız soğanları,biberleri,domatesi,sarımsağı ve tavuk göğüslerini koyarız, tuzunu, arnavut biberini ,bir kasede açtığımız salçalı suyunuda ilave eder bir taşım kaynatırız. ( Nohutları haşladığımız için çok fazla pişirmemize gerek yok yaklaşık 10-15 dakika yeterli olacaktır.)

                                                                                          Afiyet Olsun
     
Dipnot: Nohutların gaz yapmaması için; geceden beklettiğimiz suyu döküp, nohutların kabuklarınıda soyalım...
Bu yemeği kıymalıda yapabilirsiniz...

                                                                                             

1 yorum:

  1. I never had a hot dish made with garbanzo beans like this. It looks really nice. I usually only eat it as hummus or Tadim's Sari Leblebi.

    YanıtlaSil