5 Temmuz 2014 Cumartesi

TAZE BAKLA İÇİ İLE YAPILAN ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR




                           

    Şuanda tam mevsimi olan ve doktorların karaciğer dostu diye tabir ettikleri enginar tarifi vericem sizlere.
 
    MALZEMELER

    - 7 adet ortaboy enginar
    - 250 gr taze iç bakla
    - 3 adet orta boy kuru soğan
    -5,6 diş sarımsak
    - 7,8 sap dereotu
    - 3 çorba kaşığı toz şeker (çok tatlı olmasını istemiyorsanız şekeri azalta bilirsiniz)
    - göz kararı tuz (koyduğunuz şekerle orantılayın)
    - yarım çay bardağından az zeytinyağ.
    - yarım limon
    -üste çıkacak kadar su

    YAPILIŞI

  Haşlanmış ve kabukları soyulmuş taze baklaları bir tencereye alalım  içine soğanları koyalım (çoban salataya doğradığımız gibi doğruyacağız ) yağı , tuzu , şekeri ilave edelim ve enginarları bu karışımın üstüne kapatalım enson yarım limon sıkalım ve üstüne çıkacak kadar su koyalım orta ateşte pişirelim enginerlar yumuşadığında (dikkat edelim mama olmasın) servis tabağıma tek , tek dizelim ve altta kalan malzemenin içine dereotunu doğruyalım karıştırıp kaşıkla enginarların ortalarına koyalım .                          
                                                                                                Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder