2 Ağustos 2014 Cumartesi

TON BALIKLI MEZE




MALZEMELERİ;

- 6 Kutu ton balığı konservesi (standart, orta boy)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 kutu mısır konservesi (büyük boy)
- 2 çorba kaşığı kapari
- 7 çorba kaşığı mayonez 

YAPILIŞI;

Taze soğanı ve dereotunu çok ince şekilde doğruyoruz. Ton balıklarını iyice süzüyoruz. Mısırlarımızıda süzüp, sudan geçirdikten sonra hepsini büyük bir kabın içerisine alıp, karıştırıyoruz. Kaparilerimizide ilave ettikten sonra mayonezimizi yavaş yavaş ekleyip, karıştırarak mezemizi belli bir kıvama getiriyoruz ve buzdolabında soğutmaya bırakıyoruz. 


                                                                                                            Afiyet Olsun 


Dipnot: Limon yerine kapari kullanıyorum çünkü limon mezemizi sulandırıyor. İsteğe göre de göz kararı karabiber ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce mezemizi buzdolabından 15-20 dakika önce çıkarın ki oda sıcaklığında mezemiz daha lezzetli oluyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder