13 Ağustos 2014 Çarşamba

PANKEK




MALZEMELERİ:

- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1/2 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker (Ben şeker yerine maple syrup kullanıyorum) 
- Kızartmak için sıvı yağ (Yağı kızartma yaptığım şekilli tavamın üstüne fırçayla çok az sürüyorum)
- Vanilya ( Metroda likit olanını buldum. Hemde portakal aromalı. Harika deneyin )
- Fındık,reçel,nutella,bal,pekmez (Yerken üstüne koyabilirsiniz )

YAPILIŞI:

Bir kabın içinde yumurta ile şekeri (maple syrup) mikserle çırpalım. Üzerine sütü ve azar azar unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra maden suyunu, vanilyayı koyalım. Çok akışkan olmayan boza kıvamında bir karışım elde delim. Bu karışımı kızartma yapacağımız şekilli tavamıza azar azar dökerek kızartalım. Kızartma yapmadan önce tavayı fırçayla çok az yağlayalım.
             
                                                                                                                    Afiyet Olsun

Dipnot: Sodayı kabartma tozu yerine kullanıyorum. Maple syrupuda şeker yerine, tadı daha hafif oluyor. Artık bu şurubu birçok yerde bulabiliyorsunuz, benim gördüğüm yerler metro ve macro idi buralara bakabilirsiniz. Bu pankeki tatlı yerine farklı peynirlerle tuzlu olarak yemek istiyorsanız maple syrup ve şeker yerine tuz ilave edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder