10 Ağustos 2014 Pazar

MİNYATÜR KABAK KIZARTMASI 




Tatile gittiğim her yerin pazarını gezmeyi çok severim. Bilhassa o yörede yetişen otların ve sebzelerin tarifini alıp pişirmeye bayılırım. Bu minyatür kabaklarıda datça pazarında keşfettim. Sağolsun Ferhan abladanda tarifini alıp pişirdim, bu mükemmel lezzetide sizlerle paylaşmak istedim. Bu güzel mezenin tarifini benimle paylaştığı için birkez daha Ferhan ablaya teşekkür ediyorum.

İstanbula geldikten sonrada bazı büyük marketlerde bu kabaklara rasladım. Sizde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ben bulduğum zaman kaçırmadan alıyorum.

MALZEMELERİ:

- 2 paket minyatür kabak
- 2 büyük baş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4-5 dal dereotu
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1çay kaşığı nane

YAPILIŞI:

Kabakları yıkadıktan sonra tırtıklı soyma aparatı ile kabakların etrafını hafifçe temizleyelim .Bir tencereye ince ince doğradığımız iki baş sarımsağı koyalım yağımızı ilave edip üzerine kabaklarımızı dizelim. Ocağın ısısını en aza getirelim (kandil ışığı gibi olacak. )Bu yemeğin en büyük özelliği çok kısık ateşte 6-7 saatte kabaklar suyunu çekip kızarana kadar pişmesi. Daha sonra başka bir kasenin içine yoğurdumuzu koyalım içine 3-4 diş sarımsak ilave edelim. Kızartmış olduğumuz kabakları tencerenin içinden servis tabağına alıp tencerenin içinde kalan kızarmış sarımsaklarıda yoğurdumuza ilave edelim, dereotunu,naneyi ve pulbiberide katalım, karıştıralım kabakların isterseniz üstüne, isterseniz servis tabağının yanına koyup servis edelim.

                                                                                                                   Afiyet Olsun

Dipnot: Yemeğimize su koymuyoruz, kabakları yıkadığımız suyla sarımsakların üstüne dizip çok kısık ateşte kendi suyu ile yakmadan çevire çevire kızartarak 6-7 saatte pişiriyoruz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder