MALZEMELERİ:
- 1 su bardağı buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı içme suyu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı silme pul biber
- 1 tatlı kaşığı silme nane
- 2 çorba kaşığı zeytin yağ
YAPILIŞI:
Bir su bardağı aşurelik buğdayımızı geceden ıslatalım. Ertesi gün ıslattığımız buğdayımızın suyunu süzüp yumuşayana kadar kaynatalım. Başka bir kabın içine aldığımız yoğurdu tavuk suyu ve içme suyu ile ayran kıvamına getirip kaynamakta olan buğdayımızın içine dökelim ve karıştıralım, bir taşım daha kaynatalım. En son olarak üzerine dökmek için başka bir kabın içine sarımsağı rendeleyelim, yağımızı, pul biberimizi, nanemizi koyup kavuralım ve çorbamızın içine ilave edelim.
Afiyet Olsun
Dipnot: Çorbanın kıvamını sulu seviyorsanız tavuk suyu ile içme suyunu daha fazla kullanabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder