29 Ağustos 2014 Cuma

TAVUK SARMA





MALZEMELERİ:

- 1 kg tavuk göğüs veya tavuk pirzola
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet orta boy havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Taze kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- Ispanak veya pazı  ( hangi sebzeyi sotelemek istiyorsanız onu kullanın tavuk sarmasının içine )


YAPILIŞI:

Kasaptan aldığınız dövülmüş tavuk göğüslerini çukurca bir kabın içinde hazırladığınız sarımsak ,zeytinyağ, karabiber ve tuz karışımının içine tek tek bulayarak yatırın ve yarım saat bekletin. ( Sarımsağınızın ve yağınızın bir kısmını beklettiğiniz malzemeye bir kısmınıda sote yapacağınız malzemeye kullanıcaksınız ) Bu arada tavanızın içine ufak ufak jülyen doğradığınız biberleri , havucu kalan sarımsaklarla birlikte soteleyin. Biberlerin ve havucun yumuşaması için tavanızın üstünü kapatın. İçine istediğiniz herhangi bir sebzeyi de karıştırıp sotelemeye devam edin ve en son ince ince doğradığınız maydanozu koyun. Kenarda marine ettiğiniz tavuk etlerini kesme tahtasının üstüne alın sote yaptığınız iç malzemeden bir kaşık alıp tavuk etlerinizin ortasına koyun ve bu malzemenin üstünede ince kestiğiniz kaşar peyniri dilimini yerleştirin, tavuk etinizi kenardan başlayarak dikkatlice sarın. Açılan tavuk göğüsleriniz olursa kürdanla tuttura bilirsiniz. Sarıp hazırladığınız tavuk göğüslerini tek tek fırın tepsisine dizin. Tepsinin altını yağlamayı unutmayın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırına tavuklarınızı koyun üstleri kızarana kadar pişirin.
                                                                                                                 Afiyet Olsun

Dipnot: Kaşar peyniriniz tuzlu ise koyacağınız tuz miktarına dikkat edin...





1 yorum: