4 Ağustos 2014 Pazartesi

MÜCVER





MALZEMELERİ;

- 4-5 adet ortaboy kabak
- 1/2 demet taze soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 maydanoz 
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 4-5 kaşık un
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- göz kararı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- kızartmak için yağ


YAPILIŞI:

Kabakları yıkadıktan sonra bir kabın içine kabakları rendenin kalın yeri ile rendeleriz. (Kabakların kabuklarını soymadan rendeliyorum.) İçine ince ince doğradığım maydanozu, dereotunu, taze soğanı, naneleri ve sarımsağı ilave edip, üzerine karabiber, pul biber ve tuzunuda ekleyip karıştırıyorum. Yumurtaları içine kırıp üzerinede unu ilave ettikten sonra tekrar karıştırıyoruz. Tavanın içine bir miktar yağ ilave edip kızdırıyoruz. Bulamaçtan çorba kaşığı yardımı ile parçalar alıp tava da kızartıyoruz.

                                                                                                                       Afiyet Olsun

Dipnot: Tavada kızartırken, mücverimizin içi hamur kalmasın diye sürekli çeviriyoruz.

1 yorum: