7 Ağustos 2014 Perşembe

TAVUK SUYUNA DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Ağustos ayının başlarında olmamıza rağmen birden değişen hava koşulları hastalığın habercisi oluyor. Bu yüzden bugün size değişik bir çorba tarifi vermeye karar verdim. Biz bu çorbaya Candan usulü hasta çorbası diyoruz. Hastalığı geçirmede birebir :) 




MALZEMELERİ;

- 5-6 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 4-5 dal maydonoz
- 4 adet orta boy domates
- 2 adet tavuk bulyon
- 2 çay bardağı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) sürahi kadar su (çok sulu seviyorsanız suyu arttırabilirsiniz)


YAPILIŞI;

Çorba tenceremizin içine sarımsakları küçük küçük doğrarız, yağını koyup şöyle bir çeviririz. Üzerine küçük küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri ilave ederiz. Biraz daha kavurup, bunların üzerine rondodan geçirdiğimiz domatesleri koyarız. Suyunu ve şehriyesinide ekleyip, kaynatırız. Bu sırada bulyonları bir kase içinde sıcak su ile ezip tencerenin içine dökeriz. ( Evde tavuk suyunuz varsa bu çorbayı sadece tavuk suyundan da yapabilirsiniz bulyona gerek kalmaz, daha lezzetli olur.) Kaynamış olan çorbamızı kaselere koymadan önce içine maydonozu ve pul biberide ilave ederiz.

                                                                                                              Afiyet Olsun


Dipnot: Çorbamızı kaselere aldıktan sonra üzerine limon da sıkabilirsiniz. Limon bu çorbaya çok yakışıyor, bil hassa hasta iken...

1 yorum:

  1. Domatesli tavuksuyuna corba cok enteresan biz ya domates yada tavuksuyuna corba yapariz.merak ettim tadini. Ellerine saglik arkadasim.yaninda cekirdekli galetelar supper gorunuyor.

    YanıtlaSil