1 Eylül 2014 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ MANTAR





MALZEMELERİ:

- 2 paket orta boy mantar
- 1 adet yeşil kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1/2 kibrit kutusu kadar tereyağ
- Dil peyniri veya taze kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Almış olduğunuz mantarları birgüzel üstlerini ovarak yıkayın. Daha sonra mantarı ters çevirip sap kısmını bıçak yardımı ile mantara zarar vermeden çıkarın. Mantarları ters çevrilmiş şekilde fırın kabına tek tek yerleştirin. Başka bir kabın içine çıkartmış olduğunuz mantar saplarını, soğanı, sarımsağı küp küp doğrayın. Kabağı, havucu ve biberleri yarım kibrit uzunluğunda jülyen kesip onlarıda kaba ilave edin, zeytinyağını ekleyip bütün karışımı soteleyin. Sotelenen sebze karışımını fırın kabına dizmiş olduğunuz mantarların ortasına paylaştırın. Paylaştırdığınız sebzelerin üstüne bıçakla ince ince kestiğiniz tereyağını da koyup fırına verin. Mantarlar suyunu salana kadar ve hafif yumuşayana kadar pişirin ve daha sonra fırından çıkarın. Mantarlar soğuduktan sonra kaşar peynirini en son mantarların genişliğinde ince ince dilimleyip üstlerine yerleştirin. Servis yapmadan önce sadece kaşar peynirinin erimesi için birkez daha fırınlayın.

                                                                                                                   Afiyet Olsun

Dipnot: Mantarı iki defa fırınlamamızın sebebi daha yumuşak olması için...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder