Yılbaşı denince benim aklıma ilk gelen yemek
Hindi
Kestaneli Pilav
vede Kabak Tatlısı
Sizler için özel yapılan bu yemeklerin tarifi.
Bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun.Yeni gelen yıl herkese sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirsin.
PORTAKALLI HİNDİ
MALZEMELERİ:
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı bal
- 1/2 bardak zeytinyağ
- 1 adet portakal
- 2 su bardağı arpacık soğanı
- 4 adet patates
- 8-9 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
YAPILIŞI:
Bir kabın içine nar ekşisini,balı,portakalın suyunu ve kabuklarını (rende) ilave edip çırpalım ardından yavaş yavaş yağı katalım çırpmaya devam edelim.Bu karışımı hindimizin hertarafına yedirelim.Fırın torbamızın içine koyduğumuz bir kaşık unu torbanın içini komple yayalım ve kalan unu dökelim.Önce torbanın içine kabuklarını soyup ikiye böldüğümüz patatesleri daha sonra arpacık soğanları,sarımsakları ve bunların arasına hindimizi yerleştirelim, kalan sosu bütün malzemelerin üstüne döküp torbanın ağzını bağlayalım.Daha evvel ısıtmış olduğumuz (180 derecede)fırına koyalım ve 60 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun
KESTANELİ PİLAV:
MALZEMELERİ:
- 2 kase pirinç
- 1/2 kase sarı üzüm
- 1/2 kase tuzsuz badem
- 1 kase haşlanmış kestane
- 1 büyük soğan
- 2 kase et veya tavuk suyu ( Ben hindiden ayırdığım suyu kullandım)
- Tereyağ ( kibrit kutusu kadar)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
YAPILIŞI:
Küp küp doğradığımız soğanları pilav tenceremizin içine koyalım.tereyağını ve zeytinyağını ilave edelim kavrulan soğanların üzerine bademi, kestaneyi ardından güzelce yıkadığımız üzümlerimizi ve yıkadığımız pirincide koyduktan sonra et suyumuzu ilave edip demlemeye bırakalım.
Afiyet Olsun
KABAK TATLISI
![](http://3.bp.blogspot.com/-Pt7c4PhHgTk/VKSSTNYKQnI/AAAAAAAAEMU/xRa_pJVgmTA/s1600/20141231_133029.jpg)
MALZEMELERİ:
- 1 kg balkabağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız daha fazla koyabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Kabağı dilim dilim kesin, kabuklarını çıkarın, çekirdeklerini temizleyin, kare şeklinde doğrayın ve yıkadıktan sonra bir kaba alıp üzerine şekerini koyup bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu salmış olan kabağı pişirin.(su ilavesi yapmayın) pişmeye yakın tencerenizin kapağını açın kalan suyu çeksin. Kabaklar yumuşadığında servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş cevizi dökün.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder