23 Aralık 2014 Salı



SICAK ŞARAP 





Yılbaşı coşkumuz devam ederken, o gece veya başka özel günlerinizde içebileceğiniz yapımı çok kolay ve leziz  sıcak şarap tarifi.


Almışsınız elinize kadehlerinizi geçmişsiniz şöminenin karşısına çıtır,çıtır yanan ateşi seyre dalmışsınız. Aralamışsınız hayatın sıkıntılarını. O güzellikleri görebilecek gözleriniz vede gözlerine bakabildiğiniz sevdiğiniz varsa yanınızda daha ne istersiniz !!!. O bütün güzelliklere dua etmekten başka.


MALZEMELERİ:

- 1 litre sofra şarabı
- 2 adet portakal (1 tanesinin suyu sıkılacak)
- 1 adet elma
- 1 adet ayva
- 1 adet çubuk tarçın
- 6-7 adet karanfil
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet kuru zencefil
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 büyük bardak su
-  kakule


YAPILIŞI:

Önce; Bir büyük bardak suyu şekerle karıştırıp içine tarçını,vanilyayı,kakuleyi,zencefili ve limon kabuğu rendesini,ilave edip kaynatalım ara sıra karıştıralım.Kaynamış olan bu karışımı ocaktan alıp kenarda ılık hale gelene kadar bekletelim daha sonra portakalın kabuklarını bütün olarak soyalım.Soyduğumuz portakalın iç kısmına karanfilleri batırıp soğumasını beklediğimiz karışımın içine koyalım. Diğer portakalın suyunu sıkıp, kabukları ile birlikte içine ilave edelim ardından elmanın ve ayvanın da çekirdeğini çıkartalım, atalım ve kabuğu ile küp küp doğrayıp bu karışıma koyalım. Enson şarabımızı katıp. Kaynamadan kısık ateşte ısıtalım. (Özellikle şarabı koyduktan sonra kaynatmayalım ki şarabın alkolü uçmasın.) Isıtma işlemi bittikten sonra sıcak olarak süzelim ve şarap şişemize alalım.

                                                                                                            Afiyet Olsun
                                                                                         
DİPNOT: Şarabınızın ısısını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
                 Ben şarap olarak  '' Merlot ''kullandım çok güzel oldu tavsiye ederim.


2 yorum:

  1. Bayildim sicak saraba...hele sominenin karsisinda citir citir yanarken ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun gel yine yapalım

    YanıtlaSil