17 Eylül 2014 Çarşamba

ACIBADEM KURABİYELİ ÇİKOLATALI PASTA






MALZEMELERİ:

- 6 adet büyüklerinden acıbadem kurabiyesi
- 1/2 paket krema
- 1 su bardağı süt
- 1 kase bitter kuvertür çikolata
- 1 su bardağı file badem


YAPILIŞI:

Acıbadem kurabiyelerini rondoya parçalayarak koyun ve fazla un haline gelmeden bir kaç kez çevirin
üzerine yarım kutu kremayı ve file bademi boşaltın bu sefer kaşıkla karıştırın kek kalıbına dökün ve  kalıbın içine kaşıkla yayın düzeltin (iki parmak kalınlığınde pastamızın alt kısmını oluşturmuş olduk) ve daha sonra donması için buzluğa kaldırın. Kekimizin üst kısmını oluşturmak için bir kase kuvertür çikolatayı benmari usulü eritip içine sütü koyun çırpma teli ile iyice karıştırarak yedirin ve dolapta donmuş olan kekimizi alıp üstüne çikolatayı dökün çikolatanın donması için yeniden buzluğa kaldırın. Böylelikle iki kat iki parmak kalınlığında kek elde etmiş oluyoruz ve bu keki soğuk olarak servis yapıyoruz. İsterseniz tabağınızdaki kekin yanına dondurmada koyabilirsiniz.

                                                                                                                  Afiyet Olsun


Dip not: Benmari usulü çikolata nasıl eritilir; bunu anlatmak istiyorum sizlere. Almış olduğunuz iki adet derince kapları iç içe geçecek şekilde koyun alttaki kabın içine su koyacaksınız, bu su kaynadıkça onun buharı üstünde bulunan ikinci kabın içindeki çikolatayı iritecek, burada dikkat etmemiz gereken tek şey altta kaynayan suyun üstteki çikolata kasesinin içine hiç bir şekilde girmemesi.  Çikolata tamamen eridikten sonra ise suyun içindeki erimiş çikolata kasesini alıp sütle karıştırıyoruz.

Pastanın üstünü süslemek içinde bu eriyen çikolatadan yararlandım. Bahçeden seçerek topladığım yaprakları yırtmadan yıkayıp kuruladım ve bu yapraklardan kalıp oluşturdum. Nasıl mı? Eriyen çikolatanın içine daldırarak! Bu daldırma işlemini bir kaç kez uygulayın, kalın bir tabaka oluştursun çünkü ince olursa kuruduktan sonra yaprağı çikolatadan ayırırken kırılabiliyor. Yaprak bulamazsanız bu erimiş çikolatayı farklı şekillerdeki kalıplarada dökebilirsiniz. Zevkinize kalmış.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder